• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia niestacjonarne pierwszego stopnia w języku polskim

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Technologia żywności i żywienie człowieka

Szczegóły
Kod TEZ-N1
Jednostka organizacyjna Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Kierunek studiów Technologia żywności i żywienie człowieka
Forma studiów Niestacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Limit miejsc 15
Czas trwania 8 semestrów, 4 lata
Adres komisji rekrutacyjnej Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu)
Godziny otwarcia sekretariatu od 16 do 31 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15;
od 1 sierpnia do 6 września (pn.-pt.) godz. 10-14;
tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich),
91 449 6055 (dla cudzoziemców)
Wymagany dokument
  • Matura lub dokument równoważny
  Zadaj pytanie
Obecnie nie trwają zapisy.

Nadchodzące tury w tej rekrutacji:
  • Tura 1 (19.05.2025 12:00 – 19.08.2025 23:59)

 

OPIS KIERUNKU

Program studiów obejmuje m.in. projektowanie produktu z procesem technologicznym i produkcyjnym, kompleksową ocenę jakości i przydatności technologicznej surowców z wykorzystaniem najnowocześniejszych technik, przetwarzanie i przechowywanie żywności, a także projektowanie racjonalnego żywienia.

CZEGO SIĘ NAUCZYSZ

Studiując na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka poznasz najnowsze technologie przetwarzania surowców spożywczych, metody oceny jakości żywności oraz nauczymy Cię układania diet i jadłospisów. Nowoczesne laboratoria oraz doskonała kadra dydaktyczna, to podstawa aby nauczyć się kontrolować zmiany zachodzące podczas przechowywania żywności, ocenić jakość surowców i produktów żywnościowych, wykrywać zafałszowania żywności, projektować jadłospisy dla różnych grup ludności i prowadzić edukację żywieniową. Nauczysz się planować proces produkcyjny i kalkulować koszty wytwarzania przetworów spożywczych, gospodarować produktami ubocznymi i odpadami przemysłu spożywczego, dobierać rodzaj opakowania i system pakowania.

TWOJA KARIERA ZAWODOWA

Kończąc studia znajdziesz zatrudnienie:

  • w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego w kraju i za granicą,
  • w placówkach kontroli jakości i laboratoriach analizy żywności,
  • w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,
  • w urzędach celnych,
  • na statkach-przetwórniach, na promach i statkach pasażerskich,
  • w zakładach żywienia zbiorowego,
  • w gabinetach dietetycznych,
  • przy projektowaniu i organizacji procesów technologicznych oraz opracowywaniu nowych wyrobów,
  • przy dystrybucji żywności oraz w kształtowaniu jakości w przemyśle spożywczym.

WIĘCEJ INFORMACJI


.