Kod | UWW-N1 |
---|---|
Jednostka organizacyjna | Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa |
Kierunek studiów | Uprawa winorośli i winiarstwo |
Forma studiów | Niestacjonarne |
Poziom kształcenia | Pierwszego stopnia |
Profil studiów | ogólnoakademicki |
Limit miejsc | 30 |
Czas trwania | 8 semestrów - 4 lata |
Adres komisji rekrutacyjnej | Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu) |
Godziny otwarcia sekretariatu | od 16 do 24 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15; od 29 lipca do 6 września (pn.-pt.) godz. 10-14; nr tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich), 91 449 6055 (dla cudzoziemców) |
Wymagany dokument | |
Zadaj pytanie |
OPIS KIERUNKU
Studia na kierunku uprawa winorośli i winiarstwo mają na celu wykształcenie specjalistów w zakresie uprawy winorośli oraz produkcji win.
CZEGO SIĘ NAUCZYSZ
Zdobędziesz:
- wiedzę i umiejętności z zakresu uprawy winorośli i technologii produkcji winiarskiej, analizy, oceny i klasyfikacji win, organizacji pracy w winnicy i winiarni,
- znajomość podstawy prawa w odniesieniu do działalności gospodarczej, metody analizy ekonomicznej, organizacji i zarządzania oraz zasad funkcjonowania rynku ogrodniczego i winiarskiego,
- wiedzę i umiejętności przygotowujące do samodzielnego prowadzenia winnicy i innych upraw sadowniczych dla przemysłu fermentacyjnego, do samodzielnego prowadzenia winiarni oraz podejmowania pracy w przemyśle fermentacyjnym.
TWOJA KARIERA ZAWODOWA
Po ukończeniu studiów będziesz przygotowany do pracy:
- w winnicy i innych gospodarstwach sadowniczych i szkółkarskich,
- w winiarniach oraz firmach związanych z przemysłem fermentacyjnym,
- w firmach związanych z planowaniem oraz projektowaniem upraw i infrastruktury winiarskiej,
- w usługach, handlu i doradztwie związanym z branżą winiarską oraz enoturystyczną,
- na różnych szczeblach w jednostkach administracji samorządowej,
- w ramach prowadzenia własnej działalności gospodarczej związanej z uprawą winorośli oraz produkcją i dystrybucją
WIĘCEJ INFORMACJI
.