• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia niestacjonarne pierwszego stopnia w języku polskim

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Uprawa winorośli i winiarstwo

Szczegóły
Kod UWW-N1
Jednostka organizacyjna Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa
Kierunek studiów Uprawa winorośli i winiarstwo
Forma studiów Niestacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Limit miejsc 30
Czas trwania 8 semestrów - 4 lata
Adres komisji rekrutacyjnej Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu)
Godziny otwarcia sekretariatu od 16 do 24 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15;
od 29 lipca do 6 września (pn.-pt.) godz. 10-14;
nr tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich),
91 449 6055 (dla cudzoziemców)
Wymagany dokument
  • Matura lub dokument równoważny
  Zadaj pytanie
Tura 1 (20.05.2024 12:00 – 20.08.2024 23:59)

 

OPIS KIERUNKU

Studia na kierunku uprawa winorośli i winiarstwo mają na celu wykształcenie specjalistów w zakresie uprawy winorośli oraz produkcji win.

CZEGO SIĘ NAUCZYSZ

Zdobędziesz:

  • wiedzę i umiejętności z zakresu uprawy winorośli i technologii produkcji winiarskiej, analizy, oceny i klasyfikacji win, organizacji pracy w winnicy i winiarni,
  • znajomość podstawy prawa w odniesieniu do działalności gospodarczej, metody analizy ekonomicznej, organizacji i zarządzania oraz zasad funkcjonowania rynku ogrodniczego i winiarskiego,
  • wiedzę i umiejętności przygotowujące do samodzielnego prowadzenia winnicy i innych upraw sadowniczych dla przemysłu fermentacyjnego, do samodzielnego prowadzenia winiarni oraz podejmowania pracy w przemyśle fermentacyjnym.

TWOJA KARIERA ZAWODOWA

Po ukończeniu studiów będziesz przygotowany do pracy:

  • w winnicy i innych gospodarstwach sadowniczych i szkółkarskich,
  • w winiarniach oraz firmach związanych z przemysłem fermentacyjnym,
  • w firmach związanych z planowaniem oraz projektowaniem upraw i infrastruktury winiarskiej,
  • w usługach, handlu i doradztwie związanym z branżą winiarską oraz enoturystyczną,
  • na różnych szczeblach w jednostkach administracji samorządowej,
  • w ramach prowadzenia własnej działalności gospodarczej związanej z uprawą winorośli oraz produkcją i dystrybucją

WIĘCEJ INFORMACJI


.