• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia niestacjonarne drugiego stopnia w języku polskim

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Technologia żywności i żywienie człowieka

Szczegóły
Kod TEZ-N2
Jednostka organizacyjna Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Kierunek studiów Technologia żywności i żywienie człowieka
Forma studiów Niestacjonarne
Poziom kształcenia Drugiego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Limit miejsc 15
Czas trwania 4 semestry, 2 lata
Adres komisji rekrutacyjnej Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu)
Godziny otwarcia sekretariatu od 16 do 26 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15;
od 29 lipca do 6 września (pn.-pt.) godz. 10-14;
nr tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich),
91 449 6055 (dla cudzoziemców)
Wymagany dokument
  • Dyplom inżyniera
  Zadaj pytanie
Obecnie nie trwają zapisy.

(pokaż minione tury)

OPIS KIERUNKU

Technologia żywności i żywienie człowieka to kierunek, na którym poznasz projektowanie produktu z procesem technologicznym i produkcyjnym, kompleksową ocenę jakości i przydatności technologicznej surowców z wykorzystaniem najnowocześniejszych technik, nowoczesne przetwarzanie i przechowywanie żywności, a także projektowanie racjonalnego żywienia.

NAUCZYSZ SIĘ:

  • przetwarzać surowce spożywcze z zastosowaniem najnowszych technologii;
  • planować proces produkcyjny i kalkulować koszty wytwarzania produktów spożywczych;
  • oceniać jakości żywności różnymi metodami;
  • kontrolować zmiany zachodzące podczas przechowywania żywności;
  • wykrywać zafałszowania żywności z wykorzystaniem najnowocześniejszych technik;
  • gospodarować produktami ubocznymi i odpadami przemysłu spożywczego;
  • dobierać rodzaj opakowania i system pakowania;
  • projektować jadłospisy dla różnych grup ludności i prowadzić edukację żywieniową.

TWOJE PERSPEKTYWY ZAWODOWE:

  • przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego w kraju i za granicą;
  • placówki kontroli jakości i laboratoria analizy żywności;
  • jednostki administracji rządowej i samorządowej;
  • statki-przetwórnie, promy i statki pasażerskie;
  • zakłady żywienia zbiorowego;
  • gabinety dietetyczne;
  • projektowanie i organizacja procesów technologicznych oraz opracowywanie nowych wyrobów;
  • dystrybucja żywności oraz w kształtowanie jakości w przemyśle spożywczym.

WIĘCEJ INFORMACJI


.