• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia stacjonarne pierwszego stopnia w języku polskim

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Dietetyka

Szczegóły
Kod D-S1
Jednostka organizacyjna Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Kierunek studiów Dietetyka
Forma studiów Stacjonarne
Poziom kształcenia Pierwszego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Limit miejsc 30
Czas trwania 6 semestrów, 3 lata
Adres komisji rekrutacyjnej Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu)
Godziny otwarcia sekretariatu od 16 do 26 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15;
20 lipca (sob.) godz.10-14;
nr tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich),
91 449 6055 (dla cudzoziemców)
Wymagany dokument
  • Matura lub dokument równoważny
  Zadaj pytanie
Obecnie nie trwają zapisy.

Nadchodzące tury w tej rekrutacji:
  • Tura 1 (20.05.2024 12:59 – 14.07.2024 23:59)

OPIS KIERUNKU

Jeśli pragniesz zgłębić tajniki racjonalnego odżywiania i zrozumieć, jak wpływa ono na utrzymanie dobrej kondycji fizycznej i psychicznej, kierunek dietetyka jest idealny dla Ciebie!

Na zajęciach nabędziesz wiedzę z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego, anatomii, fizjologii, biochemii, a także psychologii i stylu życia. Studiując na naszym kierunku zdobędziesz również praktyczne umiejętności w zakresie układania diet, prowadzenia konsultacji dietetycznych oraz edukacji pacjentów.

Studiując dietetykę, możesz liczyć na dużą ilość praktyk i zajęć laboratoryjnych. Dynamiczny rozwój nauk o żywieniu zmotywuje Cię do ciągłego podnoszenia kwalifikacji.
Dołącz do nas i pomóż innym w osiągnięciu lepszej jakości życia poprzez właściwe odżywianie!

CZEGO SIĘ NAUCZYSZ:

  • komponować zdrowe posiłki, dobierać odpowiednie produkty spożywcze oraz analizować potrzeby żywieniowe swoich podopiecznych;
  • diagnozować i zapobiegać schorzeniom związanym z nieprawidłowym odżywianiem oraz planować odpowiednie dietetyczne zalecenia dla osób zdrowych, jak i chorych.

TWOJE PERSPEKTYWY ZAWODOWE:

  • placówki służby zdrowia i zakłady  żywienia zbiorowego;
  • ośrodki rehabilitacyjne;
  • szkoły i przedszkola;
  • firmy cateringowe;
  • własna praktyka.

WIĘCEJ INFORMACJI


.