• zaloguj się
  • utwórz konto

Rekrutacja na studia stacjonarne drugiego stopnia w języku polskim

zmień rekrutację anuluj wybór

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Ichtiologia i akwakultura

Szczegóły
Kod ICHA-S2
Jednostka organizacyjna Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Kierunek studiów Ichtiologia i akwakultura
Forma studiów Stacjonarne
Poziom kształcenia Drugiego stopnia
Profil studiów ogólnoakademicki
Języki wykładowe polski
Limit miejsc 15
Czas trwania 1,5 roku, 3 semestry
Adres komisji rekrutacyjnej Centrum Rekrutacji, ul. Ku Słońcu 140 (Budynek Biblioteki Głównej ZUT, wejście od parkingu)
Godziny otwarcia sekretariatu od 16 do 26 lipca (pn.-pt.) godz. 9-15;
od 29 lipca do 6 września (pn.-pt.) godz. 10-14;
tel: 91 449 4949, 91 449 4587 (dla obywateli polskich),
91 449 6055 (dla cudzoziemców)
Wymagany dokument
  • Dyplom inżyniera
  Zadaj pytanie
Obecnie nie trwają zapisy.

Minione tury w tej rekrutacji:
  • Tura 1 (20.05.2024 12:00 – 13.08.2024 23:59)

OPIS KIERUNKU

Ichtiologia i akwakultura to kierunek odpowiadający na potrzeby rynku, dostosowany do nowoczesnego zarządzania środowiskiem wodnym. Zmiany środowiskowe wynikające z ocieplenia klimatu, ochrona organizmów wodnych oraz odpowiedzialna retencja wody powodują, że absolwenci kierunku odnajdą się błyskawicznie na rynku pracy.

 Studia to głównie zajęcia specjalistyczne, a także spotkania w terenie. Jako praktyk znajdziesz zatrudnienie wszędzie tam, gdzie w centrum uwagi jest woda i związane z nią zasoby.  Katastrofa na Odrze potwierdza, jak bardzo potrzebni są specjaliści z tego zakresu. Także szeroko rozumiana akwakultura umożliwia ochronę naturalnych zasobów wód i obecnie jest najbardziej rozwijającą się dziedziną biotechnologii zawiązanej z produkcją żywności. Nowoczesna infrastruktura, laboratoria i pracownie, i co najważniejsze, stała współpraca z sektorem gospodarczym oraz doskonała kadra naukowa gwarantują najwyższy standard nauczania.

NAUCZYSZ SIĘ:

  • planować, prowadzić i kontrolować działalność rybacką z poszanowaniem środowiska naturalnego;
  • obsługiwać urządzenia rybackie oraz urządzenia pomiarowe;
  • rozwiązywać problemy praktyczne i wykonywać własne projekty.

TWOJE PERSPEKTYWY ZAWODOWE:

  • zarządzanie środowiskiem wodnym;
  • ośrodki zarybieniowe, hodowle ryb w kraju i za granicą
  • jednostki administracji rządowej i samorządowej;
  • jednostki gospodarki wodnej i rekultywacji wód;
  • zarządzanie połowami;
  • ochrona środowiska;
  • możesz kontynuować kształcenie w Szkole Doktorskiej.

WIĘCEJ INFORMACJI


.